Euroliga

Olympiakos i Real Madrid ostvarili domaće pobjede

Edmir Škorić

Olympiakos i Real Madrid ostvarili su domaće pobjede u Top 8 fazi košarkaške Eurolige.

Olympiakos je u Pireju ugostio Anadolu Efes, pa je na kraju slavio sa 87:72. Grci su iskoristili ulogu favorita i lakše od očekivanog upisali pobjedu.

Bilo je po četvrtinama 18:11, 24:20, 25:10 i 20:22, a u timu Olympiakosa Mantzaris je ubacio 14 poena, Green 13, a po 11 poena Printezis i Milutinov. Honeycutt je ubacio 17 poena na drugoj strani, a Heurtel je dodao 14 poena.

Daleko zanimljivije bilo je u Madridu gdje je Real sa 83:75 pobijedio Darussafaku. Turci su prvu četvrtinu dobili 24:16 i izgledalo je kao da bi mogli do velike senzacije, no ubrzo se Real vratio.

Sergio Llull je ubacio 23 poena u pobjedi Reala, a Gustavo Ayon dodao je 14 poena. Kod gostiju Brad Wanamaker je ubacio 21, a Will Clyburn 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Madriđani su poveli u trećoj četvtini, pa su na kraju iste imali i plus osam (61:53). Iako je Real vodio 14 razlike, Darussafaak se u završnici vratila na tri poena zaostatka, no nije uspjela više od toga. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.