Barcelona srušila Zvezdu, Real savladao Olympiacos

Euroliga, 28. kolo

Barcelona srušila Zvezdu, Real savladao Olympiacos

D. Vejo

Košarkaši Real Madrida i Barcelone zabilježili su večeras trijumfe u 28. kolu Eurolige.

Katalonci su pokazali da su daleko od forme u kojoj su svojevremeno bili, ali uprkos tome uspjeli su da savladaju Crvenu zvezdu večeras na svom parketu rezultatom 67:54, po četvrtinama je bilo 17:18, 15:11, 20:14 i 15:11.

U prvom kvartalu viđena je dosta izjednačena borba na obje strane, više želje pokazali su gosti iz Beograda koji isti rješavaju u svoju korist. Nakon toga, domaćin je uzeo stvar u svoje ruke te dominirao parketom do kraja čime je zabilježio pobjedu. Put do Top osam, sada je dosta otežan crveno-bijelima.

Kod Zvezde su se s istim brojem koševa (8) večeras istakli Wolters, Jenkins i Mitrović dok je to u pobjedničkom sastavu bio Perperoglou sa 17 postignutih poena.

Real Madrid je u dosta uzbudljivom meču slavio u Grčkoj protiv Olympiacosa rezultatom 73:79 i tako nastavio borbu za prvo mjesto u Euroligi.

Najraspoloženiji u redovima Kraljeva bili su Randolph i Llull sa 21 postignutim poenom, dok je to kod Olympiacosa bio Milutinov sa 18.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi