Trener Zrinjskog

Medić: Od Bosne u Kupu, mi smo drugi tim

M. Maksimović

Rukometaši Konjuha trijumfovali su u borbi za doigravanje protiv Zrinjskog rezultatom 27:24.

Tim iz Živinica prikazao je vrlo dobru igru, što je rezultiralo pobjedom protiv direktnog konkurenta za teću poziciju na tabeli, koja vodi u doigravanje za prvaka BiH. Konjuh je na petom mjestu s 37 bodova i utakmicom manje, a ovom pobjedom po bodovima je sustigao ekipu Zrinjskog. 

Trener Zrinjskog Zdravko Medić razočaran je zbog još jednog poraza.

“Nije bilo dobro i nisam zadovoljan. Imamo problem još od Bosne i Kupa i osjećam da je za igrače od tog dana u glavama završila sezona. Bilo je to veliko iskustvo za njih, veliki pritisak, nakon čega smo zakazali već dvije utakmice. U Živinicama je to na nešto i ličilo, bilo je momenata u kojima smo igrali i vodili, dok je u Doboju bila katastrofa i šetanje po terenu, kaže Medić.

Zrinjski će u narednom kolu igrati u Cazinu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

“Moramo ići na pobjedu na toj utakmici. Kada se sve na kraju zbroji cilj s početka sezone je ostvaren, dok iskreno žalim jer smo po meni trebali biti među tri ekipe. Kada smo imali najlakši raspored koncentracija je pala”, dodao je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.