HMRK Zrinjski odgovorio na optužbe iz RK Bosna

Stigao odgovor

HMRK Zrinjski odgovorio na optužbe iz RK Bosna

E. Škorić

HMRK Zrinjski iz Mostara odgovorio ej otvorenim pismom na optužbe iz Rukometnog kluba Bosna Sarajevo.

U srijedu navečer Zrinjski je s 27:21 pobijedio Bosnu i plasirao se u polufinale Kupa BiH, ali su odmah nakon meča krenule optužbe iz redova sarajevskog kluba. Trener Studenata Zuhdija Korkarić za SportSport.ba je govorio o "neprijateljskoj atmosfer", te "tendecioznom suđenju", a danas je sazvana i vanredna press konferencija na kojoj su iz uprave RK Bosna još jednom govorili o "kobnom meču".

Iz HMRK Zrinjski su se nekoliko sati kasnije, dakle, oglasili otvorenim pismom u kojem piše:

Cijenjena i uvažena publiko, dragi prijatelji rukometa u Bosni i Hercegovini i poštovani  RK Bosna,

svjedoci smo neviđene medijskog linča na HrvatskI muški rukometni  klub Zrinjski Mostar, nakon završetka uzvratne utakmice četvrtfinalne za kup BiH između HMRK Zrinjski i RK Bosne koja se održala 29.3.2017. godine u dvorani na Bijelom Brijegu u Mostaru.

Osporava nam se uspjeh prolaska u Kup BiH gdje smo nadoknadili rezultat od pet razlike iz prve utakmice i brutalno se napadaju naši igrači za nesportsko ponašanje. Dragi prijatelji iz RK Bosne nemojte zaboraviti da ste u subotu slavili u istoj toj dvorani u prvenstvenoj utakmici gdje pobjedili  HMRK Zrinjski,  pred istom tom publikom koja vam je skandirala i čestitala na pobjedi, neka Vam to potvrdi Vaš golman Omerović koji je svoju pobjedu proslavio s istom tom publikom nakon završetka subotnje utakmice u lokalnom kafiću.

Kako je moguće da ta ista publika postaje fašistoidna, nacionalistička i divljačka u samo četiri dana. Znamo da ne godi kad u Sarajevu na prvoj utakmici četvrtfinala iz Mostara dolazi tridesetak članova uprave i vjernih prijatelja Zrinjskog i koji navijanjem nadglasaju dvjesto tihih navijača Bosne. Znamo da teško godi kad na uzvrat dolazite pred tisuću navijača koji samo žele navijati za svoj klub. Al nam nije jasno, zašto prijatelji Vama smeta zastava hrvatskog naroda, jer Vaš igrač Omerović  dolazi do zapisničkog stola i traži uklanjanje zastave hrvatskog naroda u BiH u publici. 

Nakon utakmice igrač Džubur časti salvama psovki  na račun „majke ustaške“  zapisničarku Dražanu Melo za zapisničarskim stolom. ( dokumentiramo izjavom u kojoj na društvenoj mreži  potvrđuje ove navode i sama gospođica Melo.)

U današnjim optužnicama na račun uprave i cijelog kluba HMRK Zrinjski koju ste organizirali u izravnom prijenosu i stvorili koincidenciju ( slučajno il' namjerno) u vrijeme kad se naša ekipa sprema na utakmicu koju igraju sa RK Slogom koja je (slučajno il' namjerno) organizirana ni punih 48 sati utakmice s RK Bosnom i kreću u Doboj na put od četiri sata. Optužiti ste nas da smo Vas vrijeđali na početku utakmice je krajnje zlonamjerna i zločesta, jer ste se Vi s nama zajednički slikali za djecu s autizmom i u prijateljskom zagrljaju smo počeli utakmicu.

Atmosferu koja je bila na tribini je nešto što se ne bi postidjela ni Barcelona a kamoli jedan Zrinjski koji je konačno vratio rukomet u grad na Neretvi i vjerna publika postaje naš osmi igrač ( isti oni koji su Vam pljeskali i kojoj ste na društvenim mrežama čestitali ) Al to je dobro kad se pobjeđuje u Mostaru, jer kad se gubi tada su svi krivi čak i pjesme Mate Bulića postaju problem,  zastave hrvatskog naroda, navijači pa i HMRK Zrinjski postaje problem. Spominjati svoje bivše igrače kao nečasne ljude koji su se nesportski ponašali ( Martinović i Delić ) je nešto što nismo mogli vjerovati da će izaći iz jedne sportske institucije kao što je RK Bosna… 

U ovom clipu ćemo pokazati cijeloj javnosti kako se ponašaju igrači RK Bosne prema navijačima i zašto je došlo do nemilog događaja od kojeg se cijela Uprava i igrači ograđuju i osuđuju, a koji se dogodio u zadnjih trideset sekundi gdje Zrinjski vodi s 27:21. 

Pivot RK Bosne Memić u više navrata psuje svima koji se nalaze oko njega „ PIČKE “ , odlazi do tribina i gestikulacijom rukama ponavlja isto i nesportski provocira navijače ne bi li ovi bili isprovocirani i urade još teže nego što je uradio jedan navijač od kojeg se čina svi ograđujemo i koji osuđujemo…ali se pitamo, zašto igrač Memić nije sankcioniran zbog nesportskog ponašanja.

Draga gospodo iz RK Bosna, optužiti  Darka Martinovića i Vedrana Delića da su potpirivali i drukali navijače na ispade je zlonamjera kojoj nema presedana. Neka o tome prosudi cijela rukometna javnost Bosne i Hercegovine i šire, a ne samo Rukometni savez BiH na kojeg ste ovom konferencijom izvršili pritisak.  Na izvanrednoj konferenciji ste još uradili neviđen presedan i  pritisak na sve klubove u natjecanju Premijer lige … kako je vama imperativ dobiti svih pet utakmica i plasirati se u Ligu za prvaka.

Pitamo se što će se dogoditi ako ne dobijete sve utakmice u natjecanje premijer lige BiH ?! Kao što nam samo ime kluba od slavne obitelji Zrinski kaže, mi smo plemići i ovaj napad na naše sportsko dostojanstvo ćemo uspravne glave izdržati i očekivati nova  sportska  natjecanja.

Sve najbolje u daljnjem natjecanju i svako dobro.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sportski pozdrav!!! 

                                                                                                                  UPRAVA HMRK ZRINJSKI Mostar


Posljednja minuta utakmice by situacijeliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi