Optimizam u redovima Tuzlanki

Grabčanović: Vrijeme je za prekid nepobjedivosti Gruda

Emir Dindić

U okviru 19.kola Premijer lige za rukometašice Bosne i Hercegovine za rukometašice u Tuzli se igra veliki derbi između domaće ekipe Jedinstvo AtlasRelax iz Tuzle i ekipe HŽRK Grude neporaženog tima u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Istina pitanje prvaka je riješeno, gošćama treba još samo jedan bod u narednim utakmicama da osvoje novu titulu odnosno da bi i službeno potvrdile novu titulu prvaka, ali domaće rukometašice žele pobjedu i da prekinu niz Gruda koji traje već 54 utakmice bez poraza. 

Direktor tima iz Tuzle, a ujedno i prvi pomoćnik trenera Unkića, Elmir Grabčanović obratio se prisutnim medijima pred subotnji derbi. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

"Čestitam ekipi Gruda na novoj tituli prvaka Bosne i Hercegovine, potpuno zasluženo su osvojile. Da je bilo neki afera na samom početku lige bilo je , vi znate za aferu Sorak, maska i ostalo. Dosta tih stvari je upravo krenulo iz Gruda, ali sve je to u drugi plan oni su prvaci i ja im čestitam. U iduće tri utakmice, moraju osvojiti jedan bod da bih osvojile i zvanično titulu ja im od srca čestitam još jednom, to je završena stvar. S obzirom na naš kvalitet, i na utakmicu koju smo odigrali protiv njih u Grudama, nadam se da će prolongirati zvanično osvajanje titule za još sedam dana. Imaju niz od 54 utakmice bez poraza, ali to nije posljedica njihovog super kvaliteta, nego jednostavno takva je liga gdje nemaju adekvatnih protivnika. Ja ih respektujem međutim ponavljam da oni nisu nikakav bauk. Mogu slobodno reći da smo mi favoriti, očekujem pobjedu, ove djevojke su jako nestrpljive i jedva čekaju subotnji susret. Ako nas pobjede nije neki problem mi ćemo im čestitati, mislim da je došlo vrijeme da se prekine niz nepobjedivosti ekipe Gruda. Ako je mogao izgubiti Larvik nakon 18.godina što nebi mogle Grude nakon 54 utakmice", zaključio je Grabčanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.