Fantastična Šumelj za novu pobjedu Jedinstva

Tuzlanske rukometašice nemilosrdne u prvenstvu

Fantastična Šumelj za novu pobjedu Jedinstva

E. Dindić

U okviru 16.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice u Mostaru su se sastale ekipe domaće Lokomotive i rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa iz Tuzle.

Na kraju susreta ubjedljivu pobjedu su odnijele gošće iz Tuzle,rezultatom 17:38(9:19).

Od prvog momenta izabranice Jasmina Unkića nametnule su svoj ritam i iz minute u minutu povećavale svoju prednost. Na poluvremenu rukometašice Jedinstva već su imale dvocifrenu prednost. Rezultat na semaforu je pokazivao 9:19 u korist gošći iz Tuzle. 

U nastavku prednost se povećavala i pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, na kraju konačnih 38:17 za novu pobjedu rukometašica Jedinstvo AtlasRelaxa.

Ovo je četvrta pobjeda u nizu rukometašica iz Tuzle u prvenstvu Bosne i Hercegovine u drugom dijelu. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Kod domaćih rukometašica bolja od ostalih bila je Adna Orahovac sa 8 golova i Anisa Obad sa 5.  Gošće iz Tuzle predvodila je sjajna Matea Šumelj sa 13 golova, dok je Admira Zvekić dodala 6. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi