La Liga

Važna pobjeda Villarreala protiv Atletica

Edmir Škorić

Nogometaši Villarreala ostvarili su izuzetno važnu pobjedu na gostovanju kod Atletica.

Villarreal je na Vicente Calderonu, iako autsajder, slavio s minimalnih 1:0 i ova tri boda mogla bi Žutoj podmornici osigurati plasman u Evropu.

Atletico je, pak, više foksuiran na Ligu prvaka i duele s Realom u polufinalu, pošto je poprilično siguran putnik u Ligu prvaka kroz nacionalno prvenstvo. 

Gosti su večeras igrali strpljivo, čekali su svoju šansu protiv pomalo indisponiranog Atletica, da bi je dočekali u 82. minuti. Meč su riješile rezerviste Bakambu i Soriano.

Prvi je sjajno prošao po desnoj strani i centrirao, a drugi više sretno nego spretno loptu poslao u mrežu za konačnih 1:0.

Dodajmo još da je ranije Malaga s 2:0 slavila u gostima kod Granade, a strijelac oba gola za goste bio je Ramirez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 34. kolo:

Atletico - Villarreal 0:1 (Soirano 82)



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.