Real Sociedad uvjerljiv protiv Villarreala
EPA

Španska liga, 2. kolo:

Real Sociedad uvjerljiv protiv Villarreala

Real Sociedad je u utakmici 2. kola LaLige došao do uvjerljive pobjede nad Villarrealom. 

Gosti su u Sociedad doputovali oslabljeni neigranjem nekoliko standardnih fudbalera, a Baskijci su to znali iskoristiti i na kraju slaviti s uvjerljivih 3:0.

Kompletan posao Real Sociedad je odradio u prvom poluvremenu. Prvo je domaće u vodstvo doveo Willian Jose u 25. minuti, devet minuta kasnije je na 2:0 povisio Prieto, da bi u posljednjoj minuti prvog poluvremena pogodio i Juanmpi. 

Do kraja utakmice nije bilo većih šansi, ni s jedne ni s druge strane, tako da promjene rezultata nije bilo.

Ovom pobjedom Real Sociedad se privremeno probio na čelo tabele sa šest osvojenih bodova iz dva odigrana kola. Villarreal je na dnu s oba poraza.

LaLiga, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad - Villarreal 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti