Atletico Madrid razbio Las Palmas
Foto: EPA

La Liga, 2. kolo

Atletico Madrid razbio Las Palmas

S. Bošković

Fudbaleri Atletico Madrida slavili su na gostovanju kod Las Palmasa u drugom kolu španske Primere rezultatom 5:1. 

Atletico Madrid u ovom susretu je imao ulogu favorita, a to su pokazali već nakon pet minuta kad su vodili rezultatom 2:0. 

Prvo je Correa nakon tri minute zatresao mrežu domaćina, a samo dvije minute kasnije Carrasco je povisio vodstvo. S tim rezultatom se i otišlo na odmor. 

U nastavku su viđena još četiri pogotka. Prvo je Calleri u 58. minuti utakmice vratio nadu domaćinu, ali samo četiri minute kasnije Koke dovodi Atletico na novu prednost od dva gola. Isti igrač je 15 minuta prije kraja susreta postigao svoj drugi gol. Konačnih 5:1 postavio je Thomas u 88. minuti utakmice. 

Vrijedi napomenuti da je Las Palmas u 81. minuti igre promašio jedanaesterac. Viera je bio taj koji je šutirao. 

La Liga, 2. kolo: 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Las Palmas - Atletico Madrid 1:4 (Calleri 58' / Correa 3', Carrasco 5', Koke 62', 75', Thomas 88')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi