Madriđani u finalu protiv Juventusa

Atletico se ponadao čudu, ali Isco odveo Real u finale

Fudbaleri Real Madrida igrat će u finalu Lige šampiona protiv Juventusa, nakon što su večeras na Vincente Calderon stadionu izgubili od Atletica 2:1, ali zbog pobjede (3:0) u prvom meču prošli dalje.

Iako niko nije očekivao veća uzbuđenja kada je u pitanju prolaz u finale, ipak smo tako nešto dobili i to nakon samo 16 minuta. Atletico je poveo u 12. minuti kada je Koke asistirao, a Niguez pogodio.

To ne bi toliko zainteresovalo neutralne gledatelje, da samo četiri minute kasnije sudac Cakir nije dosudio penal za domaće, a siguran sa bijele tačke bio je Griezmann.

Ipak, od tog trenutka igralo se većinom na sredini terena i Real je uspio da ublaži silne nalete Atletica. Sve je bilo riješeno pred kraj prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti kada je Isco nakon asistencije Kroosa savladao Oblaka i utišao Vincente Calderon. Tada je bilo jasno da Atletico gotovo sigurno ne može proći dalje, jer su morali postići još tri, a ne primiti nijedan gol do kraja.

U drugom poluvremenu domaći se nisu predavali te su stvorili nekoliko dobrih prilika, a najbolju su propustili Carrasco i Gameiro u 67. minuti, tačnije Navas im je fantastično odbranio.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja i Real se plasirao u finale. Tamo ih čeka duel protiv Juventusa, koji je u sinoćnjem revanšu polufinala izbacio Monaco.

Liga šampiona, revanš polufinala: 

Atletico Madrid:Real Madrid 2:1 (Niguez 12', Griezmann 16' (P)-Isco 42')



Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.