Aguero ostao bez poziva

Novi spisak Argentine je dokaz da je zvijezda nisko pala

Nogometni savez Argentine objavio je danas spisak fudbalera za prijateljske mečeve protiv Brazila i Australije.

Argentinci još uvijek nemaju selektora, a to će na kraju vjerovatno biti trener Seville Jorge Sampaoli. Zvanična potvrda se čeka nakon što se okonča sezona u La Ligi, za dva dana.

Novi spisak je veoma zanimljiv, a na njemu nema napadača Manchester Cityja Sergia Aguera. Niko nikada vjerovatno nije ni pomislio da bi se to moglo desiti, ali Aguero je ostao i bez mjesta u prvoj postavi Cityja kojeg je prepustio Gabrielu Jesusu.

Osim toga, novitet je povratak Icardija u reperezentaciju, fudbalera koji je skupio tek nekoliko minuta u dresu nacionalnog tima. 

Spisak Argentine:

Golmani: Nahuel Guzmán (Tigres), Sergio Romero (Man. United), Geróimo Rulli (Real Sociedad); 

Defanzivci: Nicolás Otamendi (Manchester City), Emanuel Mammana (Lyon), Gabriel Mercado (Sevilla), Javier Mascherano (Barcelona), 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vezni red: Ever Banega (Inter), Manuel Lanzini (West Ham), Leandro Paredes (Roma), Lucas Biglia (Lazio), Ángel Di María (PSG), Eduardo Salvio (Benfica), Guido Rodríguez (Xolos Tijuana), Alejandro Gómez (Atalanta), 

Napadači: Gonzalo Higuaín (Juventus), Paulo Dybala (Juventus), Lionel Messi (Barcelona), Joaquín Correa (Sevilla) i Mauro Icardi (Inter).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.