"Možda znaju o kamionima, ali o fudbalu Savez nema pojma"
Foto: EPA

Edgardo Bauza oštro kritikovao FS Argentine

"Možda znaju o kamionima, ali o fudbalu Savez nema pojma"

M. Šljivak

Bivši selektor reprezentacije Argentine Edgardo Bauza oštro je kritikovao Fudbalski savez ove zemlje (AFA).

Bauza je početkom mjeseca dobio otkaz zbog očajnih nastupa Gaučosa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, a nakon što je dobio otkaz, ovaj 59-stručnjak se okomio na FS Argentine.

On tvrdi da predsjednik Claudio Tapia i njegov pomoćnik Hugo Moyano, nemaju veze s fudbalom.

"Nisu me oni otjerali, otišao sam sam. Znam da su željeli da mi uruče otkaz i jedva su čekali da izgubim utakmicu", istakao je Bauza, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Kada smo počeli pričati o fudbalu, Tapia mi nije rekao nijednu riječi. To je zbog toga jer nema pojma o tome. Kada su shvatili da me na osnovu njihovog znanja ne mogu otjerati, sačekali su meč s Bolivijom kako bi imali razlog. Bolje im je da se bave onim o čemu znaju nešto, a to je biznis s kamionima", rekao je Bauza.

Argentina je trenutno peti tim južnoameričkih kvalifikacija i veoma lako bi se moglo desiti da ih ne gledamo na Svjetskom prvenstvu, a do kraja ciklusa kvalifikacija ostala su još četiri meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi