"Istina je, želimo da nas vodi Sampaoli"

Potvrdio predsjednik AFA-e

"Istina je, želimo da nas vodi Sampaoli"

Argentinski nogometni savez (AFA) svim silama želi da Jorge Sampaoli preuzme selektorsku poziciju. 

Nakon što je Edgardo Bauza dobio otkaz poslije loših rezultata, Argentinci su već uveliko u potrazi za novim selektorom i čini se da je već "izabran". 

Glavna želja zove se Jorge Sampaoli, ali o njegovom dolasku će se najprije morati pregovarati sa španskom Sevillom, gdje Argentinac radi kao trener.

"Pregovarat ćemo o dolasku Sampaolija iz Seville, jer ga želimo za selektora", izjavio je predsjednik AFA-e Claudio Tapia. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Osim Sampaolija, Argentina je razmatrala i mogućnost dovođenja Diega Simeonea koji vodi Atletico Madrid.

Argentina u južnoameričkim kvalifikacijama inače zauzima petu poziciju i plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju joj je upitan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi