Srbijanski defanzivac tvrdi

Kolarov: City je daleko najbolji tim u Premier ligi

D. Rakanović

Defanzivac Manchester Cityja Aleksandar Kolarov vjeruje da je City daleko najbolja ekipa u Premier ligi, uprkos tome što uoči posljednjeg kola Premier lige zaostaju 15 bodova za šampionom Chelseajem. 

"Siguran sam da ćemo ponovo osvajati trofeje. Mi smo daleko najbolji tim u ligi", rekao je Kolarov za Sky Sports.

On smatra da je Guardiola najbolji stručnjak sa kojim je radio u dosadašnjem dijelu karijere.

"Nismo osvojili trofeje, ali smo mnogo napredovali individualno i timski. Imam 32 godine i smatram da je on bez dileme najbolji trener sa kojim sam radio. Ono što se desilo ove sezone neće i naredne i siguran sam da ćemo biti mnogo jači", pojasnio je Kolarov.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada City ne osvoji trofej - to vjerovatno znači da nije dobra sezona, ali smo mnogo napredovali. Osnovni cilj kluba je da osvaja domaće trofeje i naravno da osvojimo i Ligu prvaka. Upravo je to najljepši osjećaj u fudbalu i to želimo u narednoj sezoni", rekao je Kolarov.

Srbijanski defanzivac ima ugovor sa Cityjem na još jednu sezonu, a ove sezone je nastupio na 29 utakmica u Premier ligi i upisao po jedan pogodak i asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.