Hodžić sudjelovao u pobjedi Dinama

Novi prvak Hrvatske doživio debakl na Maksimiru

U posljednjem, 36. kolu HNL-a snage su na Maksimiru odmjerili Dinamo i Rijeka. Novi prvak Hrvatske je u Zagreb stigao uz pratnju više od pet hiljada svojih navijača, koji su svjedočili teškom porazu rezultatom 5:2.

Već u 4. minuti Dinamo je poveo sa 1:0 golom Soudanija, koji je do kraja poluvremena došao i do hat-tricka. Alžirac je pogađao u 34. i 45. minuti za vodstvo domaćih od 3:0, da bi u posljednjim sekundama prvog poluvremena Vešović smanjio na 3:1.

Odmah na početku drugog poluvremena, tačnije u 47. minuti Dani Olmo je pogodio za 4:1, da bi se pet minuta kasnije u strijelce upisao i naš Armin Hodžić. Bh. reprezentativac je tako došao do svog 16. gola u ovoj sezoni HNL-a i završio na diobi trećeg mjesta liste strijelaca. (Futacs 18, Soudani 17, Hodžić i Andrijašević po 16).

Franko Andrijašević je u 62. minuti promašio jedanaesterac za Rijeku, ali se u 83. minuti iskupio i postavio konačan rezultat utakmice 5:2. Za Dinamo su svih 90 minuta odigrala dvojica bh. reprezentativaca Armin Hodžić i Amer Gojak.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Uprkos rezultatskom debaklu, Riječani su na kraju utakmice bili mnogo raspoloženiji od fudbalera Dinama i proslavili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske u klupskoj historiji. Dinamo je tako, nakon punih 11 godina, predao tron svom rivalu.

Rijeka sezonu završava sa 88 bodova i skor od 27 pobjeda, sedam remija i dva poraza, a Dinamo sa 86 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti