Nezapamćen interes navijača Rijeke za gostovanje u Zagrebu

Novi prvaci će imati podršku kao nikada

Nezapamćen interes navijača Rijeke za gostovanje u Zagrebu

Nogometni klub Rijeka je prvi put u svojoj historiji postao prvak Hrvatske, čime je prekinuo dominaciju Dinama dugu čak 11 godina.

Rijeka je u prošlom kolu na svom terenu savladala Cibaliju sa 4:0, ali joj šampionski trofej još uvijek nije uručen pa je svečana ceremonija zakazana za subotu.

Riječani u posljednjem, 36. kolu hrvatskog prvenstva gostuju na Maksimiru ekipi zagrebačkog Dinama i sve je spremno za veliku feštu i to u dvorištu velikog rivala s kojim su se za naslov borili do pretposljednjeg kola.

Zbog toga su navijači Rijeke su najavili invaziju na Maksimir gdje će ih, prema najavama, biti više od pet hiljada.

S obzirom da je kapacitet južne tribine na Maksimiru 3,391 sjedećih mjesta, navijači Rijeke će dobiti i određeni dio karata za zapadnu tribinu, pa je izvjesno da će gosti na stadionu imati više navijača od domaćeg tima.

Utakmica Dinama i Rijeke igra se u subotu s početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi