Filipović produžio vjernost Plemićima

Peko se vraća u Široki, iz Zrinjskog ide i Petrak?

Endin Čaušević

Prvi trening u pripremama za narednu sezonu fudbaleri Zrinjskog odradit će u četvrtak u 18 sati, dok se Plemići svojim obvezama vraćaju sutra kada su na rasporedu ljekarski pregledi. 

Aktuelni prvaci novu sezonu i nastup na evropskoj sceni očekuju bez ponajboljeg igrača Tomislava Tomića koji je prešao u Olimpiju, a u kadru neće biti ni stopera Daniela Graovca. U rubrici odlasci sigurno će biti još imena, a najbliži napuštanju tima je Ivan Peko. Ovome 26- godišnjaku istekao je ugovor, te će po svemu sudeći karijeru nastaviti u NK Široki Brijeg.

Zrinjski trenutno u kadru ima sedam stranaca, s tim da od sljedeće sezone samo četvorica mogu biti u kadru za utakmicu. Matija Katanec, Oliver Petrak, Toni Jović, Zvonimir Blaić, Slobodan Jakovljević, Miloš Filipović i Tonći Kukoč su stranci u mostarskom klubu. Filipović je produžio vjernost Plemićima, a prema neslužbenim informacijama klub će napustiti i Oliver Petrak.

O rubrici dolasci malo informacija dolazi iz kluba. Marin Galić vraća se u Zrinjski nakon odlične sezone u dresu Mladosti. Među Plemiće dolazi i Nardin Mulahusejnović, mladi fudbaler Bratstva iz Gračanice.

Jedna od želja Mostaraca je najbolji igrač Slobode Amer Ordagić koji bi zasigurno bio pojačanje za tim Blaža Sliškovića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.