Dobio povjerenje čelnika kluba

Elvedin Beganović ostaje na klupi Rudara iz Kaknja

Samir Mlaćo

Na današnjoj sjednici rukovodstva FK Rudar iz Kaknja odlučeno je da će Elvedin Beganović i u narednoj sezoni biti šef stručnog štaba tima iz Kaknja.

 Čelnici Kakanjaca zadovoljni su radom Beganovića, a treba istaći da je Rudar već napustilo nekako veoma bitnih igrača.

"Postigli smo korektan dogovor i zacrtali nove ciljeve i ambicije. Sigurno da nisam zadovoljan plasmanom u minuloj sezoni jer smo mogli i morali postići znatno više. U novu sezonu ulazimo s ciljem da podmladimo momčad i da okosnicu tima čine igrači koji su ponikli u klupskoj školi. U planu imamo vratiti neke domaće igrače koji su iz raznih razloga proteklih sezona igrali u drugim klubovima. Realno je da trebamo četiri prava igrača koji bi nas pojačali, po jedan u svakoj liniji, ali to će zavisiti od povratka naših bivših igrača. Moramo biti spremni na nove izazove, igrati značajnu ulogu jer će naredna sezona po svemu sudeći biti možda i najzanimljivija s obzirom da će čak šest novih klubova biti u konkurenciji", istakao je Beganović, prenosi rudarkakanj.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednim danima će biti poznat i tačan datum prozivke, dok je Skupština Rudara zakazana u petak u 14 sati. Nakon same Skupštine, biti će mnogo jasnija situacija oko igračkog kadra kluba, te samih ambicija za narednu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti