Rudar slavio u Travniku, Čapljina upisala važnu pobjedu

Jedinstvo slavilo važnu pobjedu

Rudar slavio u Travniku, Čapljina upisala važnu pobjedu

S. Mlaćo

Nogometaši Rudara iz Kaknja slavili su danas na Piroti protiv Travnika 2:1.

 Domaći su bolje otvorili meč, stvorili nekoliko lijepih prilika, a mreža gostiju se zatresla već u 12. minuti kada je pogodio Seid Zukić.

U drugom poluvremenu potpuni preokret gostiju. Najprije lijep pogodak Hajdarovića u 58. minuti, a nakon toga Vila pogađa samo sedam kasnije. Pobjedničkom pogotku gostiju prethodio je crveni karton za domaće koji je zaradio Muharem Čivić.

NK Travnik - FK Rudar Kakanj 1:2

Zanimljiv meč je viđen u Čapljini. U derbiju donjeg dijela tabele snage su odmjerili Čapljina i Goražde. Gosti su prvi poveli preko Korde, ali domaći se vraćaju pogotkom Pervana u 82. minuti.

Veliku pobjedu Čapljincima donosi u sudijskoj nadokandi efektnim pogotkom Salko Jazvin.

HNK Čapljina - FK Goražde 2:1

Vrijednu pobjedu na svom terenu slavilo je Jedinstvo iz Bihaća. Bišćani su savladali Radnički iz Lukavac sa minimalnih 1:0, a junak pobjede je bio Amir Remić koji je mrežu Elbisa Šabića zatresao u 49. minuti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Jedinstvo - FK Radnički Lukavac 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi