Gačić: Rudaru je mjesto u Premijer ligi

Član Kakanjaca za SportSport.ba

Gačić: Rudaru je mjesto u Premijer ligi

S. Mlaćo

Nogometaši Rudara iz Kaknja minulu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH završili su na četvrtom mjestu, te osvojili 46 bodova.

Kakanjci su većim dijelom sezone bili u igri za prvo mjesto, ali loši rezultati u mečevima u kojima su već upisali bodove, na kraju su ih koštali.

Rudar će sigurno doživjeti dosta promjena u igračkom kadru, a priliku će u narednoj sezoni sigurno dobiti mladi junior Malik Gačić, koji se nalazi na pragu prvog tima.

"Sretan sam što sam ostvario svoj cilj. Rad, trud i odgovornost kako na treninzima tako i na utakmicama se isplatio. Ovo sve ne bi bilo moguće be podrške roditelja koji su mi davali snagu za uspjeh. Zahvala pripada i trenerima omladinskih selekcija koji su uz stručan rad i nadzor doveli me do ovog uspjeha", kazao je Gačić za SportSport.ba.

Rudar ove godine nije uspio izboriti Premijer ligu. Vjeruješ li da će te naredne sezone biti jedan od glavnih kandidata za tu poziciju.

"Nažalost nismo izborili ulazak u društvo najboljih. Svakako da je mjesto Rudaru da bude u Premijer ligi, a ambicije kluba su uvijek pohod ka osvajanju titule. Nekada i sportska sreća, te mnogi drugi faktori se trebaju poklopiti, ali uz pomoć naših vjernih navijača vjerujem da možemo izboriti plasman u Premijer ligu BiH", jasan je mladi nogometaš.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rad, red i disciplina njegov su moto. Mnoge prepreke prelazi da bi vrijedno trenirao, ali vjeruje da će se to na kraju i isplatiti.

"Mladim igračima bi poručio da vrijedno treniraju, te da budu ustrajni u svom cilju. Samo svojim radom i zalaganjem će uspjeti ostvariti svoje snove", dodao je Gačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi