Dinamo želi Iranca

Bivši golman Želje nudi napadača Dinamu: Bolji je od Hodžića

Čelnici Dinama u velikoj tajnosti rade na dovođenju novih igrača za sljedeću sezonu u kojoj je cilj vratiti šampionski trofej. 

Prema pisanju medija iz susjedstva, prvo ime u rubrici "dolasci" mogao bi biti Mehdi Taremi, raspucani napadač aktuelnog iranskog prvaka Persepolisa. 

Ovog igrača Dinamu je preporučio trener Persepolisa Branko Ivanković, a razlog zbog kojeg bi zagrebački tim mogao posegnuti za njegovim dovođenjem je nevjerovatna sezona koju Taremi ima iza sebe. U 45 službenih utakmica postigao je čak 30 golova, uz sedam asistencija. 

Da bi Dinamo njegovim dovođenjem napravio kvalitetan posao mišljenja je i Božidar Radošević, bivši golman Željezničara koji danas brani u Persepolisu. On je, između ostalog, kako je bolji Taremi od Armina Hodžića. 

"Uh, njegov bi dolazak bio strašan potez Dinama. On je danas, uz napadača Rostova Sardara Azmouna, najveća zvijezda u Iranu. Nema dvojbe, pravi je napadač, po meni bolji od sadašnjih opcija Dinama - Hodžića i Henriqueza. Siguran sam da bi u dresu Dinama zabio 15-20 prvenstvenih golova", kazao je za Goal Radošević. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.