Zrinjski protiv Maribora

Baki i Zrinjskom se ispunila želja

Edmir Škorić

Nogometaši Zrinjskog, aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, saznali su protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka.

Celtic (Škotska), Legia Warszawa (Poljska), Maribor (Slovenija), Malmö (Švedska), Rosenborg (Norveška) i FH Hafnarfjördur (Island) bili su mogući protivnici Zrinjskog, koji je kao nenosioc bio smješten u grupi prilikom žrijeba u Nyonu.

Na kraju je voljom žrijeba odlučeno da Zrinjski u drugom pretkolu igra protiv Maribora, s kojim su se Plemići ranije susretali. Inače, u Zrinjskom su priželjkivali Maribor, što je ranije u intervjuu za SportSport.ba otkrio Danko Šulenta, vodeći čovjek mostarskog kluba, a isto mišljenje ima i Blaž Slišković.

Prvi meč igra se 11. ili 12. jula, a revanš je na programu sedam dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hrvatski prvak Rijeka imala je puno sreće i u drugom pretkolu čeka pobjednika meča New Saints - Europa, dok će prvak Srbije Partizan igrati protiv podgoričke Budućnosti. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.