Ne praštaju se ni sitnice

Najbizarnija kazna ikad? UEFA kažnjava Rangers zbog navijača

Škotski velikan Glasgow Rangers će se suočiti sa kaznom UEFA-e i to zbog izuzetno bizarnog razloga.

Nakon što je ovaj klub u četvrtak odigrao svoju prvu evropsku utakmicu nakon šest godina protiv Progres Niederkorna iz Luksemburga (1:0), stigle su loše vijesti.

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Rangersa zbog ponašanja navijača na početku utakmice, tačnije prilikom izvođenja koreografije kojom su proslavili povratak u Evropu.

Nakon što je koreografija izvedena, navijači su pogužvali i pobacali papire a nekoliko njih je završilo u terenu. Iako oni nisu mogli nikoga ozlijediti niti stvoriti bilo kakvu drugu opasnost, UEFA-in stav po pitanju stranih predmeta na igralištu je jasan i sada u klubu iz Glasgowa očekuju da vide kakva ih kazna čeka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vjerovatno će Rangers dobiti blažu finansijsku kaznu, koja ljude u ovom klubu ne bi trebala pretjerano zaboljeti s obzirom da je upravo na ovoj utakmici srušen rekord 1. pretkola Evropske lige.

Meč Glasgow Rangersa i Progresa gledalo je nešto više od 48.000 gledalaca (najviše ikad u ovoj fazi takmičenja) i prihod od prodatih ulaznica je bio izuzetan, posebno kada se uzme u obzir da je protivnik bio slabašni tim iz Luksemburga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.