Tottenham prejak za Hearts

Spursi demonstrirali snagu na Tynecastleu

Tottenham prejak za Hearts

Tottenham je demonstrirao snagu na stadionu Tynecastle. Spursi su sa visokih 5:0 savladali Hearts u okviru play-offa Evropske lige.

Van der Vaart je odmah na početku utakmice, tačnije u 5. minuti doveo u prednost Spurse. Samo osam minuta poslije Defoe je udvostručio prednost Tottenhama. Nakon pola sata igre Livermore je pogodio za 3:0.

U drugom poluvremenu Spursi su postigli još dva gola i ponizili Hearts na njihovom stadionu. Bale je u 63. minuti postigao gol za 4:0, a konačan rezultat postavio je Lennon desetak minuta prije kraja susreta.

PSG slavio, ali nije opravdao potrošene milione

PSG je slavio na gostovanju kod Differdangea sa 4:0. Gameiro je doveo Parižane u prednost u 17. minuti, a nakon toga dugo se čekalo na sljedeći pogodak. Bahebeck je u 70. minuti drugi put zatresao mrežu domaćih.

S obzirom na potrošene milione u ovom prelaznom roku, možemo reći da PSG i nije bio toliko ubjedljiv. Dva gola su uspjeli postići u nadoknadi, a strijelci su bili Ceara i Menez.

Rangersi poraženi od Maribora, Papac nije igrao zbog bolesti

Maribor je uspio preokrenuti protiv Rangersa, u čijem sastavu večeras nije bilo Saše Papca zbog bolesti. Škoti su uspjeli doći do prednosti već u 31. minuti preko Ortiza, a rezultatom 0:1 otišlo se na odmor.

U nastavku nakon sedam minuta igre Ibrahimi uspio je izjednačiti rezultat, da bi u posljednjim minutama susreta Velikonja uspio pogoditi za pobjedu domaćih.

Partizan isputio pobjedu

Prtizan je ispustio pobjedu protiv Shamrocka u posljednjih deset minuta. Beogradski tim došao je u prednost preko Tomića u 14. minuti, ali desetak minuta prije kraja izjednačio je McCabe, a rezultat 1:1 ostao je nepromijenjen do kraja susreta.

Roma priredila veliko iznenađenje

Roma je priredila veliko iznenađenje i u Bratislavi izgubila sa 1:0. Slovan je golom Dobrotka deset minuta prije kraja meča došao do pobjede i veoma dobrog rezultata pred revanš u Rimu.
Istim rezultatom AEK je savladao Dinamo Tbilsi, a strijelac jednog gola na susretu bio je Carlos. Nacional - Birmingham i Rosengorg - AEK Larnaca odigrali su bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.