Papac i Rangersi stali na evropskom putu

Malmo bolji ukupnim rezultatom 2:1

Papac i Rangersi stali na evropskom putu

Galsgow Rangers našeg Saše Papca zaustavljen je na evropskom putu. U trećem pretkolu Lige prvaka sa ukupnih 2:1 porazio ih je švedski Malmo.

Rangersi nisu uspjeli nadoknaditi gol zaostatka iz prve utakmice. Na gostovaju u Švedskoj večeras su odigrali 1:1, a čak tri igrača su isključena, jedan iz domaće i dva iz gostujuće momčadi.

Već nakon 18. minuta igre bilo je jasno da je pred Rangersima težak posao, jer je crveni karton dobio defanzivac Steven Whittaker. Međutim, do vodstva škotska momčad došla je odmah šest minuta poslije. Na asistenciju Mauricea Edua, pogodio je Nikica Jelavić.

Škoti su držali rezultat koji im je garantovao produžetke, ali ipak sa dva igrača manje, to je išlo teže. Madjid Bougherra, alžirski defanzvac zaradio je isključenje u 66. minuti.

Malmo je također ostao bez jednog igrača. Ricardinho je zaradio crveni karton u 73. minuti. Deset minuta prije kraja Jiloan Hamad je pogodio za švedsku momčad, a taj gol ih je odveo u play-off Lige prvaka.

Saša Papac, koji će se 10. augusta u prijateljskoj utakmici protiv Grčke na Koševu i zvanično vratiti u našu reprezentaciju, odigrao je svih 90 minuta ove utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.