Razlog je bizaran

Široki Brijeg u Kazahstanu u potpuno drugačijim dresovima

Fudbaleri Širokog Brijega iz bizarnog razloga morat će protiv Ordabasyja nastupiti u nešto drugačijim dresovima. 

Širokobriježane danas od 17:00 sati u Kazahstanu očekuje revanš meč 1. pretkola Evropske lige protiv tamošnjeg prvoligaša Ordabasyja, a na ovom meču, zanimljivo, izabranici Gorana Sablića će igrati u žuto-crnim dresovima. 

Razlog je nesporazum s domaćinom. Unatoč prethodnom dogovoru da će oni igrati u bijelim, a bh. tim u plavim dresovima, domaćini su se u posljednji trenutak predomislili te insistirali da igraju u plavim dresovima. Kako na put Široki Brijeg nije nosio nego plavu garnituru dresova, morali su se prilagoditi domaćinima, iako su po pravilima UEFA-e oni to trebali učiniti.

Aktuelni osvajač Kupa BiH novu garnituru dresova je nabavio u službenom fan shopu Kairata. Iz ovog kluba su izašli u susret Širokom Brijegu tako što su na žutu-crnu garnituru otisnuli grb kluba, brojeve i logo glavnog sponzora. 

Široki Brijeg je posljednji put u žuto-crnoj kombinaciji igrao prije tačno deset godina kada se slavio jubilej 60 godina postojanja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.