Kako kladionice gledaju na mečeve naših predstavnika u EL

Pred današnje revanš utakmice prvog pretkola EL

Kako kladionice gledaju na mečeve naših predstavnika u EL

Sportske kladionice su poznate kao pravi "vidovnjaci" kada je u pitanju predviđanje ishoda sportskih okršaja, pogotovo ako se uzmu u obzir kvote, odnosno njihovo variranje pred određene događaje.

A sudeći prema kvotama bh. predstavnici u prvom pretkolu Lige Evrope imaju dosta šansi za prolazak u naredni krug kvalifikacija za ovo takmičenje.

Fudbaleri Sarajeva će u 20:00 sati na Koševu dočekati moldavsku ekipu Zariju Balti u uzvratnoj utakmici prvog pretkola Lige Evrope. Bordo ekipa će pokušati na svom terenu izboriti prolazak u drugo pretkolo ovog takmičenja, iako je u prvom susretu poražena rezultatom 2:1.

Ipak, jučer je u svjetskim kladionicama zabilježen drastičan pad kvota na pobjedu Sarajeva, sa 1.60 na, u nekim kladionicama, koeficijent od 1.17.

I danas je situacija slična pa je kvota na pobjedu Sarajeva u rasponu od 1.17 do 1.26, dok su kvote na pobjedu gostiju iz Moldavije između 12.00 i 18.00.

Bitno je istaći da svjetske kladionice smatraju da Sarajevo ima velike šanse da pobijedi Zariju sa dva i više golova razlike, što bi našem predstavniku osiguralo prolaz, pa je kvota na ovakav ishod utakmice 1.66.

Kada je riječ o ekipi Željezničara koja će u Podgorici odmjeriti snage sa Zetom, svjetske kladinice Plavima sa Grbavice daju određenu prednost.

Željezničar koji je u prvoj utakmici na svom terenu slavio sa 1:0 je blagi favorit i u Podgorici, pa je kvota na pobjedu našeg predstavnika u ponudama svjetskih kladionica u rasponu od 2.30 do 2.55.

Kvota na pobjedu Zete je u većini kladionica između 2.9 do 3.20, dok je koeficijent na neriješen rezultat u rasponu od 3.00 do 3.24.

Široki Brijeg je u prvoj utakmici na Pecari savladao Kazahstanski Oradabasy rezultatom 2:0, a danas u 17:00 sati će gostovati u Kazahstanu gdje će pokušati odbraniti prednost iz prvog susreta.

Svjetske kladionice ipak favorizuju Kazahstance, pa je kvota na pobjedu Ordabasyja već neko vrijeme u blagom padu a u ponudama najznačajnijih svjetskih kladionica se može pronaći u rasponu od 1.61 do 1.74.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ono što je dobra vijest za Širokobriježane jesta da kladionice daju veoma male šanse Ordabasyju da ih savlada sa više od dva gola razlike, pa je kvota na pobjedu Ordabasyja od minimalno tri gola razlike 6.50, dok je na pobjedu Kazahstanaca od dva i više golova razlike oko 2.95.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi