Foto: Aberdeen FC

Pomoćni trener Aberdeena

Docherty: Spremni smo za Široki, dobro igramo u gostima

Široki Brijeg će sutra na Pecari ugostiti Aberdeen u uzvratnom susretu drugog pretkola Lige Evrope. Širokobriježani su u prvoj utakmici, u Škotskoj, ostvarili sjajan rezultat odigravši 0:0 sa favorizovanim Aberdeenom.

Bh. predstavnik će tako pokušati ponoviti sjajnu igru iz Škotske i plasirati se u naredni krug kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ipak, i Škoti se nadaju prolazu, a pomoćni trener Aberdeena Tony Docherty smatra da najbolje od njegove ekipe tek slijedi, ali i da je pred njima težak zadatak.

"Neki od naših najboljih rezultata u Evropi su bili u gostima, poput utakmica sa Groningenom i Rijekom. Znamo da će utakmica biti teška, potrebna nam je dobra predstava na gostujućem terenu, ali mi smo spremni", izjavio je Docherty za zvaničnu stranicu Aberdeena, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Znamo da su veoma kompetentna ekipa, jak protivnik, očekivali smo to...Veoma je bitno da budemo efikasni i iskoristimo prilike koje budemo imali."

"Naravno moramo zatvoriti prilaze našem golu i pokušati da ne primimo pogodak, ali puni smo samopouzdanja. Spremni smo za izazov", dodao je pomoćni trener Aberdeena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.