Foto: EPA

Mourinho nakon pobjede protiv Swanseaja

"Ovako smo krenuli i prošle sezone, pa smo završili šesti"

Midhat Šljivak

Manchester United je fantastično ušao u novu sezonu engleske Premier lige.

Dvije pobjede u dva kola i gol-razlika od 8:0 vraćaju nadu navijačima tima s Old Trafforda u osvajanje titule prvaka koju čekaju od 2013. godine.

Danas je Swansea pregažen, a menadžer Crvenih đavola ističe kako je ovo bio mnogo drugačiji meč od onog protiv West Hama kada su također slavili s 4:0.

"Drugačiji meč u odnosu na prošlu sedmicu, ali raduje me što imamo konstantnost, samouvjerenost, disciplinu. Istina, imali smo mali period krize u prvom poluvremenu, ali smireno smo sve završili na kraju. Možda nije dobro stalno ponavljati, ali samouvjerenost koju igrači imaju je fantastična. , rekao je Mourinho, te je pohvalio igrače, posebno one koju su šansu dobili s klupe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Naša klupa je veoma jaka. Vidjeli ste da su igrači koje sam uveo igrali odlično. Imali smo tri boda u džepu, ali smo željeli što bolje meč završiti. Zadovoljan sam i sretan, međutim, i prošle sezone smo krenuli sa šest bodova u dvije utakmice, pa smo završili kao šesti", istakao je Jose.

U trećemo kolu Manchester United će na Old Traffordu dočekati Leicester.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.