Mourinho: Matić ne smije biti Conteov izgovor

Portugalski stručnjak poručio

Mourinho: Matić ne smije biti Conteov izgovor

E. Čaušević

Aktuelni prvak Engleske ekipa Chelseaja nije na najbolji način ušla u novu sezonu engleskoj Premiershipa.

Chelsea je u prvom kolu nove sezone poražen na domaćem terenu od Burnleyja sa 3:2 što je bio šokantan rezultat za navijače ovog kluba. Nakon utakmice trener Plavaca Antonio Conte kritikovao je svoje igrače, a posebno vezni red koji je totalno zakazao.

Nakon utakmice mnogi su poručili da je najveća greška londonskog kluba što je ovog ljeta odlučio pustiti Nemanju Matića u Manchester United. Matić je bio važan dio Conteovog tima, no nakon dolaska Tiemouea Bakayoka i Dannyja Drinkwatera odlučeno je da srbijanski igrač više nije potreban ovom timu.

Poslije svih natpisa u engleskim medijima oglasio se i trener Crvenih đavola Jose Mourinho. Portugalski stručnjak je poručio Conteu da treba prestati kukati i izvlačiti se da je Matićev odlazak kriv za trenutnu situaciju na Stamford Bridgeu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada počnu pričati da je Chelsea izgubio važnog igrača nakon odlaska Matića, a doveli su Bakayoka i Drinkwatera onda samo traže izgovore. Ne vidim šta je problem? Problem bi bio da nisu nikoga kupili, ali oni vjeruju da su napravili pravi potez silnim transferima u veznom redu, no varaju se", rekao je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi