Nemaju milosti: Crveni đavoli razbili Swansea!
Foto: EPA

Ubjedljiva pobjeda Uniteda

Nemaju milosti: Crveni đavoli razbili Swansea!

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda danas su na gostovanju ubjedljivo savladali Swansea (4:0) u meču 2. kola engleskog Premiershipa.

Crveni đavoli su danas slavili sa sigurnih 4:0 protiv Swanseaja, no do pobjede su došli teže nego što se očekivalo, te su otpor domaćeg ekipe slomili tek u finišu meča. Domaći tim je pružio veoma dobar otpor Unitedu, no na kraju ih nisu uspjeli zaustaviti, te je ekipa Josea Mourinha upisala drugu uzastopnu pobjedu.

United je do prednosti stigao u samom finišu prvog poluvremena kada je gužvu u kaznenom prostoru domaćih najbolje iskoristio Bailly koji je pogodio za 0:1. U drugom dijelu Swansea je imao nešto više loptu u svom posjedu, no to im nije pomoglo jer je United u samom finišu meča postigao još tri gola.

Prvo je u 80. minuti na 0:2 povisio Lukaku nakon sjajne asistencije Mkhitaryana. Samo dvije minuta kasnije United je stigao i do trećeg gola. Ponovo je Armenac upisao asistenciju, a ovaj put golmana domaćih savladao je Pogba.

Dvije minuta nakon gola Pogbe tačku na i u ovoj utakmici stavio je Anthony Martial sjajnim golom za konačnih 0:4. Manchester United je u prva dva kola postigao impresivnih osam golova, a De Gea je još uvijek uspio da sačuva svoju mrežu netaknutom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 2. kolo:

Swansea - Manchester United 0:4


Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi