EPA

LaLiga, 2. kolo

Golijada na Santiago Bernabeu: Fantastičan pogodak Asensija

Eldar Ganibegović

U drugom kolu LaLige smo gledali nevjerovatnu utakmicu između Real Madrida i Valencije, koja završila rezultatom 2:2.

Real Madrid je u ovu utakmicu ušao dosta oslabljeno, što je očigledno uticalo na njihovu igru, pa su taku stigli samo do boda na svom terenu.

U prvih 45 minuta smo vidjeli dva pogotka. Najprije je Asensio postigao gol za vodstvo kraljevskog kluba, a nedugo zatim Valencija stiže do izjednačenja u 18. minuti preko Solera, pa se rezultatom 1:1 otišlo na pauzu.

Drugo poluvrijeme je bilo fantastično, redale su se priliki na obje strane, ali navijače na Santiago Bernabeu je smirio Kondogbia, koji je na asistenciju Rodriga u 77. minuti postigao gol za vodstvo Valencije od 1:2.

Nakon pogotka Valencije, ekipa Zidane je napravila veliki pritisak, pa su u 83. minuti preko prelijepog pogotka Asensija iz slobodnog udarca stigli do poravnanja.

Kraljevski klub je nastavio sa napadima, međutim Benzema nije uspio da iz dvije čiste situacije postigne pogodak za pobjedu.

U posljednim minutama utakmice Valencia je preko Zaze imala priliku da dođe do punog plijena na Bernabeu, međutim Italijan nije postigao gol, pa je utakmica završila neriješeno 2:2.

LaLiga, 2. kolo:

Real Madrid - Valencia 2:2

Potražite više informacija na temu La Liga:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.