Foto: EPA

Thomas Lemar od januara u Arsenalu

Wengerova uspješna misija: Dogovoreno veliko pojačanje

M. Šljivak

Ekipa Arsenala dogovorila je veliki transfer za januarski prelazni rok.

Novi član Topnika iz Londona će postati aktuelni fudbaler Monaca Thomas Lemar, a ekipa sa Emiratesa će za njegove usluge izdvojiti čak 92 miliona funti.

Lemar će s Arsenalom u januaru potpisati petogodišnji ugovor i na sedmičnom nivou će zarađivati 250.000 funti.

Menadžer kluba Arsene Wengere želio je dovesti 21-godišnjeg Francuza i u ljetnom prelaznom roku. Ipak, do transfera nije došlo, ali ni francuski stručnjak nije odustao.

Prethodnih dana je najavio kako će sigurno biti nova ponuda za Lemara. To se na kraju i desilo, pa ćemo ovog sjajnog fudbalera od januara gledati u engleskoj Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Francuski Monaco je tako napravio još jedan fantastičan posao kada su transferi u pitanju, a dolazak Lemara znači i da će klub vjerovatno napustiti Čileanac Alexis Sanchez.

Thomas Lemar će postati uvjerljivo najskuplji fudbaler u historiji Topnika, a prethodni rekorder je bio Mesut Ozil koji je Realu plaćen "skromnih" 42.5 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.