Šta bi bilo, kad bi bilo? Wengerovih zastrašujućih 11
Foto: EPA

Arsenal je mogao biti nezaustavljiva sila

Šta bi bilo, kad bi bilo? Wengerovih zastrašujućih 11

Iza Arsenea Wengera i njegovog Arsenala je izuzetno loša sezona. Navijači Topnika odavno zamjeraju francuskom stručnjaku slabu aktivnost tokom prelaznih rokava i nedostatak velikih imena među pojačanjima Arsenala.

Još jedan prelazni rok je iza nas, a Wenger nastavlja po starom, opet mu je "zamalo" izmaklo nekoliko velikih pojačanja. Čini se da je Francuzu postala praksa da nakon svakog prelaznog roka izjavi kako je malo nedostajalo da obezbijedi jednog od igrača koji je tog ljeta bio "tražena roba".

Ovaj put igrači koji su mu izmakli "ispred nosa" su, navodno, Thomas Lemar i Kylian Mbappe, fudbaler koji je pojačao PSG.

Kada se prisjetimo svih Wengerovih izjava o propalim transfera, može se zaključiti da bi Arsenal danas imao najjaču ekipu u Evropi, samo da je bilo malo sreće.

Kada je riječ o Wengerovih "zamalo 11", treba početi s golmanom. To bi bio Joe Hart. Kada je Hart u pitanju Wenger je 2011. godine izjavljivao da je razgovarao s čelnicima njegovog tadašnjeg kluba, Birminghama, ali da je već bilo prekasno jer je on bio obećan Manchester Cityju.

Kada je riječ o defanzivcima, Wenger se 2013. godine pokajao što nije doveo Raphaela Varanea iz Lensa. Mogao je i Gerard Pique put Emiratesa, ali ni taj transfer se nije ostvario. "Bio je to period u kojem smo htjeli Fabregasa, Piquea i Messija. Uspjelo nam je dovesti samo Fabregasa", istakao je Wenger 2014. godine.

Pregovarao je Wenger i s Vincentom Kompanyjem i njegovim menadžerom, ali ni taj transfer se nikada nije realizovao.

"Najviše žalim zbog činjenice da sam bio blizu realizovanja transfera Cristiana Ronalda, a ne samo da ga nisam doveo nego je on potpisao za Manchester United. To me i danas boli", izjavio je Wenger prije tri godine kada je u pitanju jedan od dva najbolja igrača današnjice. 

Malo je falilo i da drugi od te dvojice završi u Arsenalu, ako je vjerovati Wengeru koji tvrdi da je pregovarao i s Lionelom Messijem.

"Mislim da on na kraju nije bio zainteresovan. Na kraju je odlučila činjenica da se Messi osjećao ugodno u Barceloni", istakao je svojevremeno trener Arsenala.

"Stvari su se dešavale veoma brzo. Bili so zainteresovani za njega. Pokušali smo uraditi sve da on dođe ovdje, ali je ubrzo potpisao za Juvenuts", osvrnuo se Wenger i na Paula Pogbu 2014. godine, a ove godine je istakao i da je pokušao dovesti N'Goloa Kantea dok je ovaj još igrao u Francuskoj.

Priznao je Wenger nakon završetka ljetnog prelaznog roka i da je želio dovesti Thomasa Lemara, ali i da je prošle godine bio na korak od dovođenja super talentovanog Kyliana Mbappea.

Ova dva transfera, očigledno, nisu realizovana, baš kao ni onaj Luisa Suareza 2013. godine, iako je francuski stručnjak, i tada, isticao da je bio veoma blizu dogovaranja velikog pojačanja.

Ovako bi izgledala Wengerova ekipa fudbalera koje je 'zamalo' doveo na Emirates:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi