Španac odlazi u Fenerbahče?

Posve neočekivano: City prodao Davida Silvu?

M. Šljivak

Manchester City navodno je odlučio prodati španskog fudbalera Davida Silvu.

Kako navode turski mediji, Građani su prihvatili ponudi istanbulskog velikana Fenerbahčea za 31-godišnjeg veznjaka i on bi danas mogao završiti transfer u ovaj klub.

Transfer rok u Turskoj završava danas. Klubovi se namjeravaju što više pojačati pred nastavak sezone, a posebno se to odnosi na velikane koji se bore za vrh tabele.

Fener je odlučio da dovede Silvu. Poslali su ponudu na adresu Manchester Cityja, a navodno je ponuda prihvaćena i od kluba i od igrača.

Tako bismo, na opšte iznenađenje, Silvu u narednim sezonama mogli gledati u dresu Fenerbahčea, koji očigledno želi ponovo da zavlada turskim fudbalom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Silva je dobro ušao u novu sezonu Premiershipa. Upisao je dvije asistencije u tri nastupa, ali očigledno da Pep Guardiola nije previše zadovoljan njegovim nastupima.

Silva je član Građana postao 2010. godine. Učestvovao je u najvećim uspjesima tima, a odigrao je ukupno 309 utakmica uz 51 postignuti gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.