Saga oko Diega Coste je završena: Napadač ide na posudbu
Foto: EPA

Fenerbahče angažovao španskog fudbalera

Saga oko Diega Coste je završena: Napadač ide na posudbu

M. Šljivak

Španski napadač Diego Costa konačno će riješiti svoju situaciju s Chelseajem.

Rođenom Brazilcu je na kraju prošle sezone menadžer londonskog tima Antonio Conte zahvalio na saradnji, te mu je poručio kako može tražiti novi klub.

Costa je potom odbio nekoliko ponuda. Njegova jedina želja je prelazak u madridski Atletico, ali zbog zabrane transfera koje tim iz Madrida ima, sjajni napadač ne može do januara potpisati za voljeni klub.

Međutim, čini se kako bi već sutra saga oko odlaska 28-godišnjeg fudbalera iz Chelseaja mogla biti gotova. Costa će, prema informacijama turkskih medija, postati novi član turskog Fenerbahčea, koji će za jednogodišnju posudbu Chelseaju platiti pet miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, vjeruje se da će ovaj fudbaler u januaru ipak obući dres Atletica. Posudba u Fener je dogovorena samo kako bi on ostao u formi, jer na njega na Stamford Bridgeu ne računaju, ali već u januaru bi mogao nazad u redove madridskog tima.

Diego Costa je prethodne tri sezone nosio dres Chelseaja. Odigrao je u tom periodu ukupno 120 utakmica i postigao je 59 golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi