EPA

Pogrešna procjena

Otkriven razlog zašto je Zidaneu propao transfer u United

Zinedine Zidane je 1996. godine bio na pragu transfera u Manchester United, otkrio je bivši predsjednik engleskog kluba Martin Edwards. 

Francuz je nakon napuštanja Bordeauxa bio u pregovorima sa Manchester Unitedom i u tom periodu djelovalo je kako je sve dogovoreno, no u posljednji čas cijeli posao je stopirao tadašnji trener Alex Ferguson. 

Prema riječima Edwardsa, škotski strunjak je smatrao u njegovom timu ne bi istovremeno bilo mjesta za Zidanea i Cantonu.

"Zidane i Eric (op.a) Cantona su igrali na istoj poziciji, a Ferguson je osjećao da bi dovođenjem Zidanea mogao uzrujati Erica", otkrio je Edwards. 

Samo godinu kasnije Cantona se oprostio od fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sad kada pogledaj, bilo je mjesta za obojicu, jer je Zidane bio mlad..." 

Zidane je umjesto u Manchester Unitedu završio u Juventusu, u kojem se zadržao pet godina, nakon čega je otišao u Real Madrid. Ostalo je historija... 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti