Šta bi bilo, kad bi bilo...

Kako bi izgledao Basel da nije prodavao najbolje igrače?

Basel večeras gostuje na Old Traffordu ekipi Manchester Uniteda u okviru 1. kola grupe A Lige prvaka i jasno je da će u duelu sa Crvenim đavolima biti autsajder.

Švicarski prvak bi protiv Manchester Uniteda imao mnogo veće šanse da u proteklom periodu nije prodavao svoje najveće zvijezde, koje danas dominiraju terenima širom Evrope. Naravno, u modernom fudbalu je "manjim" klubovima poput Basela prosto nemoguće sačuvati vanserijske talente duže od jedne, dvije ili možda tri godine i odbraniti se od naleta bogatih klubova, koji samo dođu sa vrećom miliona i 'pokupe sve što valja'.

Tako bivši igrači Basela danas igraju bitne uloge u klubovima poput Barcelone, Arsenala ili Liverpoola, dok na St. Jakob-Parku stasavaju neki novi klinci, mahom nepoznati široj evropskoj javnosti.

Baselov Dream Team sastavljen od igrača koji su nosili crveno-plavi dres u posljednjih desetak godina izgleda zaista impresivno. 

Na golu bi bio Yann Sommer, izdanak Baselove omladinske škole a danas prvi čuvar mreže Borussije iz Monchengladbacha, dok bi u odbrani igrali Aleksandar Dragović (Leicester), Fabian Schar (Deportivo), Adama Traore (Goztepe) i Michael Lang, koji je još uvijek član švicarskog šampiona.

Vezni red bi izgledao zaista zastrašujuće. Trojca Mohamed Elneny - Granit Xhaka - Ivan Rakitić se ne bi postidio gotovo nijedan klub u ligama petice. Ako je to i potrebno naglašavati, Elneny i Xhaka nastupaju za Arsenal, a Rakitić za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U napadu Basela bili bi Breel Embolo iz Schalkea, Xherdan Shaqiri iz Stokea i Mohamed Salah iz Liverpoola, koji bi činili udarni trio od kojeg bi strepilo pola Evrope.  

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.