Malmo ponovo koban za Red Bull, Basel bolji od Lecha
Foto: EPA

3. pretkolo Lige prvaka

Malmo ponovo koban za Red Bull, Basel bolji od Lecha

Večeras su odigrane i preostale utakmice trećeg pretkola Lige prvaka, a jedno od iznenađenja priredio je Malmo, koji je drugu godinu zaredom izbacio Red Bull Salzburg iz kvalifikacija za Ligu prvaka.

Slično kao i prošle godine, Salzburg je u Švedsku doputovao sa prednošću od 2:0 iz prve utakmice, ali je na kraju morao priznati poraz. Švedski prvak je slavio sa 3:0 pogocima Đurđića, Rosenberga i Rodića iz prvog poluvremena. Salzburg je od 64. minute imao igrača više zbog isključenja Adua, ali im ni to nije pomoglo da se napokon dočepaju playoffa Lige prvaka, koji je očigledno uklet za ovaj austrijski klub.

Basel, nesuđeni protivnik Sarajeva u 3. pretkolu Lige prvaka, je i u drugoj utakmici bio bolji od Lech Poznana. Ovoga puta su Švicarsi slavili sa minimalnih 1:0, a gol odluke je postigao Bjarnason u 91. minuti. Basel se tako u playoff Lige prvaka plasirao sa ukupnih 4:1 protiv šampiona Poljske.

Club Brugge je protiv Panathinaikosa lovio zaostatak od 2:1 iz prve utakmice odigrane u Atini. Iako rezultatski izgleda da je belgijski klub lako stigao do pobjede, otpor Zelenih je slomljen tek u drugom poluvremenu. Cools je u 53. minuti pogodio za 1:0, da bi samo pet minuta kasnije Vasquez poduplao prednost Bruggea. Konačnih 3:0 postavio je u 82. minuti Oulare, koji je tako ovjerio plasman svog kluba u narednu fazu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 3. pretkolo:

Malmo - Red Bull Salzburg 3:0
Club Brugge - Panathinaikos 3:0
Basel - Lech 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.