Rapid poražen od Shakhtara, hladan tuš za Basel
Foto: EPA

Mnogo uzbuđenja u play-offu Lige prvaka

Rapid poražen od Shakhtara, hladan tuš za Basel

Večeras je odigrano pet utakmica play-offa Lige prvaka, u kojim je viđeno mnogo dobrog fudbala i zanimljivih rezultata.

Rapid je pred svojim navijačima u jednoj dosta gruboj utakmici minimalno poražen od Shakhtara rezultatom 1:0. Obje ekipe su u prvom poluvremenu imale mnogo prilika za pogodak, ali je to pošlo za rukom samo gostima iz Ukrajine. Shakhtar je u 44. minuti preko Marlosa stigao do vodstva od 1:0, što je bio i jedini pogodak na utakmici. Srđan Grahovac je odigrao svih devedeset minuta za Rapid, koji će na revanš otputovati sa nepovoljnim rezultatom sa Ernst Happel stadiona.


Basel je na svom terenu dočekao Maccabi, koji je nakon pola sata stigao u vodstvo. Zehavi je nakon jednog prekida pogodio za 1:0, da bi devet minuta kasnije Delgado sa bijele tačke vratio stvari na početak. Basel je bio mnogo bolji tim u nastavku utakmice, a do preokreta je stigao u 88. minuti, kada je pogodio Embolo. Konačan rezultat utakmice postavio je Zehavi, koji je svojim drugim golom u sedmoj minuti sudijske nadoknade donio Izraelcima veliko slavlje.


Celtic je u veoma dobroj utakmici stigao do pobjede nad Malmeom. Domaći su u prvih deset minuta stigli do sigurne prednosti nakon što su pogađali Griffiths i Bitton. Berget je u 52. minuti smanjio na 2:1, da bi Griffiths svojim drugim golom vratio sigurnu prednost Celticu. Berget je novim golom u petoj minuti zaustavnog vremena smanjio na 3:2, i tako donio veliku nadu svom klubu pred revanš u Švedskoj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


All Goals HD --Celtic 3:2 Malmo FF 19/08/15 by OfficialGoals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.