Foto: EPA

Pauzira tri meča

FA odbio žalbu Liverpoola na kaznu Maneu

Engleski nogometni savez (FA) odbio je Liverpoolovu žalbu na suspenziju koju je dobio igrač Sadio Mane. 

Čelnici Liverpoola su tražili da ovom senegalskom reprezentativcu bude smanjena suspenzija od tri utakmice neigranja, no žalba je - odbijena. 

Mane će tako propustiti prvenstvene utakmice protiv Burnleyja i Leicester Cityja, te još jedan dvoboj protiv Leicester Cityja u Liga kupu. 

Senegalac je suspenziju zaradio nakon što je u utakmici protiv Manchester Cityja neoprezno pogodio nogom u glavu protivničkog golmana Edersona, kojem se potom osam minuta ukazivala pomoć na terenu. 

Srećom, Ederson nije ozbiljnije povrijeđen i u konkurenciji je za utakmicu koju Manchester City igra protiv Feyenoorda u Ligi prvaka. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.