Higuain bez kazne

Srednji prst na Nou Campu prošao nekažnjeno

Midhat Šljivak

Argentinski fudbaler Gonzalo Higuain izbjegao je kaznu Evropske fudbalske federacije (UEFA) zbog nesportskog ponašanja u meču Lige prvaka između Barcelone i Juventusa.

Napadač torinskog tima je prilikom izlaska s terena očigledno podlegao provokacijama domaćih navijača, te im je odgovorio pokazivanjem srednjeg prsta.

Međutim, Disciplinska komisija UEFA-e odlučila je da ne pokreće nikakav postupak protiv Higuaina i on će proći bez ikakve kazne.

S druge strane postupak je pokrenut protiv ekipe Celtica. Jedan od navijača ovog tima je tokom meča s PSG-om uletio na teren kako bi napao Kyliana Mbappea, a to mu srećom nije pošlo za rukom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, kazna čeka i PSG čiji su navijači lomili stolice, dok će švicarski Basel biti kažnjen zbog paljenja baklji na tribinama Old Trafforda.

Kazne će vjerovatno biti novčane, a najveća kazna očekuje ekipu Celtica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.