Foto: EPA

Liga prvaka, Grupa H

Velika pobjeda Tottenhama, Real rutinski protiv APOEL-a

Real Madrid je, u okviru grupe H, baš kako se i očekivalo, stigao do lagane pobjede nad APOEL-om rezultatom 3:0.

Prvo gol za Real je postigao Cristiano Ronaldo već u 12. minuti kada ga je odlično uposlio Gareth Bale. Na drugi pogodak Kraljeva se čekalo do 51. minute. Ponovo je gol postigao Ronaldo, ovaj put s bijele tačke.

Igrala se 61. minuta kada se Sergio Ramos odlično snašao u kaznenom prostoru APOEL-a i udarcem škaricama postavio konačnih 3:0.


U derbiju ovog kola grupe H Tottenham je uspio upisati važnu pobjedu nad Borussijom Dortmund rezultatom 3:1.

Susret ove dvije ekipe je počeo zaista fantastično, a u prvih 15 minuta viđena su čak tri gola.

Son Heung-Min je doveo Tottenham u vodstvo nakon odličnog prodora u 4. minuti. Ali je samo sedam minuta kasnije, svojim prvijencem u dresu Milionera, Yarmolenko vratio stvari na početak.

Nije se, međutim, dugo čekalo na novo vodstvo Tottenhama. Igrala se 15. minuta kada je Harry Kane pogodio za 2:1.

Ipak, iako su obje ekipe imale nekoliko dobrih prilika, mreže su mirovale do 60. minute kada je Harry Kane postigao svoj drugi gol na današnjoj utakmici za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Treba dodati da je Tottenham u 92. minuti ostao s igračem manje jer je isključen Vertonghen zbog drugog žutog kartona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.