Real Madridu ostaje još samo da ulovi Bayern

Nova sezona najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja

Real Madridu ostaje još samo da ulovi Bayern

Večerašnjim susretima u grupama A, B, C i D počinje nova sezona najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja u Evropi. Termii su poznati, dok pod utjecajem bjesomučne trke za novcem i to ne promijene termin od 15 do devet označavat će početak fudbalske radosti, makar znali koje će ekipe igrati u polufinalu.

Branilac naslova je "dosadni" Real Madrid. Dvanaest puta Kraljevi su osvajali trofej, tri puta u posljednje četiri godine i jedini su tim koji je uspio odbraniti naslov otkako se ovo takmičenje ovako zove. 

Sada je tim Zinedinea Zidanea u pohodu na Bayern Minhen, posljednji klub koji je tri puta zaredom osvajao Kup šampiona, od 1974. do 1976.

Real Madrid je trenutno i najveći favorit kladionica za podizanje trofeja, a slijede PSG, Bayern i Barcelona. 

Nogometni indeks ESPN-a ipak favorizira Barcelonu (nejasno zbog čega) i daje joj 20 posto šansi za osvajanje, Bayernu 17 posto i Real Madridu 14 posto.

Bayern i PSG izvučeni su zajedno u skupini B, a prvi od dva duela igrat će 27. septembra u Parizu. Ovo je četvrti put da su grupisani zajedno u Ligi prvaka, prvi put od 2000. godine. PSG je dobio sva tri prethodna domaća susreta, Bayern ima dvije pobjede i poraz kod kuće.

PSG se nada da sa Neymarom može ostvariti barem plasman u prvo polufinale od 1995. godine. PSG je jedan od pet klubova koji je pet sezona zaredom prolazio grupnu fazu, međutim lani su ispali u osmini finala, a prethodne četiri sezone u četvrtfinalu.

S Manchester Unitedom koji je prošle sezone osvojio Europsku ligu, Engleska je postala druga zemlja s pet klubova u Ligi prvaka, čime se pridružila Španiji iz sezone 2015/16. 

Po prvi put od 1997. godine, Arsenal se nije kvalificirao u grupnu fazu, završivši drugi najduži niz od 19 uzastopnih nastupa. Real Madrid je prvi sa 21.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na individualnoj razini, Cristiano Ronaldo će imati priliku povećati svoj rekordni saldo golova (105). Karimu  Benzemi također bi ova sezona mogla biti draga, budući da mu nedostaju još četiri gola da prestigne Ruuda van Nistelroya na četvrtom mjestu najboljih strijelaca ikad. Holanđin je postigao 55, Benzema 51.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi