Foto: EPA

Čini se da je Neymar gazda u Parizu

Epilog svađe: PSG ponudio Cavanija španskom velikanu

Ime Edinsona Cavanija se nalazi na naslovnicama svih svjetskih medija, od kada je došao u sukob s Neymarom zbog "prava prvenstva" u izvođenju penala, kada je ekipa PSG-a u pitanju.

Mnogobrojni ugledni mediji već spekulišu da je Cavanijeva budućnost na Parku prinčeva pod velikim upitnikom, a sve je počelo na utakmici PSG-a i Lyona.

Neymar je u PSG stigao ovog ljeta iz Barce za nevjerovatnih 222 miliona eura, te očigledno smatra da je on sada "glavni" u Parizu. Ipak, Cavani mu nije htio dozvoliti da izvodi penale za PSG, što je rezultiralo njihovom svađom.

Navodno je, nakon svađe, došlo i do manjeg fizičkog obračuna Cavanija i Neymara u svlačionici, ali je Thiago Silva "intervenisao".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon incidenta, Neymar je, navodno, zatražio od bogatog predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelafija sa se "riješi" Urugvajca. A ako je vjerovati izvještajima španskog Diario Gola, Al-Khelafi je poslušao Brazilca, pa je odlučio ponuditi Cavanija Real Madridu.

Bogati katarski vlasnici se nadaju da će smiriti tenzije u ekipi tako što će prodati Cavanija, a sada se nadaju da će Real biti zainteresovan za njega, zbog potrebe madridskog kluba za pojačanjima u napadu. Naime, Real, trenutno, od napadačkih opcija u svojoj ekipi ima "samo" Cristiana Ronalda, Karima Benzemu i mladog Borju Mayorala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.