Mathieu: Neymar je osjetio da je u sjenci
Foto: EPA

Francuskog defanzivca iznenadila odluka bivšeg saigrača

Mathieu: Neymar je osjetio da je u sjenci

Bivši defanzivac Barcelone Jeremy Mathieu nije krio iznenađenje činjenicom da je Neymar napustio Nou Camp i pojačao PSG, a Francuz smatra da se njegov bivši saigrač odlučio na takav potez jer je osjetio da se nalazi u sjenci Lionela Messija.

"Niko nije mislio da će Neymar zaista napustiti Barcelonu", izjavio je Mathieu, koji je od ovog ljeta igrač liasabonskog Sportinga.

"Ali fudbal je nepredvidiv i takve stvari se dešavaju, ipak, vjerujem da je on uvijek osjećao da se nalazi u sjenci Lionela Messija", istakao je iskusni defanzivac za EFE, pa nastavio:

"Znam da želi osvojiti Zlatnu loptu i možda vidi Pariz kao mjesto gdje će za to dobiti priliku. Sretan je što već postiže golove."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Sporting će uskoro odmjeriti snage s Barcelonom u okviru Lige prvaka, jer se ova dva kluba nalaze u istoj grupi, a Mathieu se osvrnuo i na predstojeći susret sa svojom bivšom ekipom.

"Barcelona u Ligi prvaka? Biće to težak meč za nas, ali naporno ćemo se spremati za tu utakmicu i pokušat ćemo pobijediti", izjavio je na kraju Mathieu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi