Neymar izostavljen iz ekipe pred Montpellier

Zbog lakše povrede

Neymar izostavljen iz ekipe pred Montpellier

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar neće igrati u susretu Ligue 1 protiv Montpelliera.

Sutrašnji meč francuskog viceprvaka na nezgodnom gostovanju proći će bez brazilskog ofanzivca koji nije imenovan na listu igrača PSG-a.

Razlog nije svađa s Edinsonom Cavanijem iz prošle utakmice, već Brazilac ima lakšu povredu stopala i trener Unai Emery ne želi ništa da rizikuje s njim.

Iako neće nastupiti u sutrašnjem meču, Neymar će biti spreman za veliki derbi 2. kola Lige prvaka, kada na Parku prinčeva PSG dočekuje minhenski Bayern.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tokom sedmice najskuplji fudbaler svijeta je bio u centru pažnje evropskih medija i to zbog sukoba sa saigračem Edinsonom Cavanijem oko izvođenja penala na utakmici protiv Lyona.

Ipak, na kraju se sve smirilo. Neymar se izvinio urugvajskom napadaču, koji i dalje ostaje glavni izvođač penala u timu, dok je Brazilac prva rezerva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi