Foto: EPA

Novi ugovor s Realom

Asensio potpisao, otkupna klauzula obara s nogu

Midhat Šljivak

Marco Asensio potpisao je produženje saradnje s madridskim Realom.

Kraljevi su danas saopštilikako je Asensio produžio ugovor s klubom do 2023. godine i na Santiago Bernabeu će ostati još šest godina.

Otkupna klauzula je zaista nevjerovatna. Ona iznosi čak 700 miliona eura i ovim su se u Madridu željeli osigurati od eventualnih ludih cifri koje su pojedini timovi spremni ponuditi za pojedine igrače.

Činjenica da je Asensio jedan od najboljih mladih fudbalera svijeta, sigurno bi se i on jako brzo našao na meti nekog od novopečenih bogataša i sa klauzulom od 700 miliona eura, Real će spriječiti njegov odlazak..

Asensio je član Reala postao 2015. godine. Stigao je iz Mallorce za 3,5 miliona eura, a zatim je prosljeđen u Espanyol, gdje je igrao fantastično.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vraćen je u redove Reala gdje se pokazao kao jako bitan faktor u igri i postao je neizostavan član kraljevskog kluba.

On je sedmi igrač Reala koji je produžio ugovor u proteklih 14 dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.