Premier liga

Mourinhov United perfektan, Bilićev West Ham slavi Sakhoa

Edmir Škorić

Manchester United je u fantastičnoj seriji, a danas je na Old Traffordu nadigrao Crystal Palace (4:0).

Jose Mourinho je očigledno pronašao ove sezone idealnu formulu za Unitedov uspjeh. Crveni vragovi su isuviše lako došli do šeste pobjede u sedmom premierligaškom meču i sa 19 bodova su na prvom mjestu.

Počelo je ranim golom Juana Mate (treća minuta, op.a), a u 35. minuti Fellaini na ubačaj Younga postiže svoj prvi pogodak na meču.

Drugi je postigao u 49. minuti poslije 'bombe' Rashforda iz slobodnjaka iskosa s lijeve strane. Tada je Belgijanac samo dodirnuo loptu, dovoljno da je usmjeri ka mreži.

I onda je ovu divnu predstavu na Old Traffordu zatvorio Lukaku sedmim golom u Premier ligi u 85. minuti, poslije asistencije Martiala. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada su u pitanju ostali mečevi, Stoke je s 2:1 bio bolji od Southamptona, dok je WBA ispustio 2:1 prednost nad Watfordom u 96. minuti. Bez golova je završen meč Bournemouth - Leicester, dok je u 90. minuti Sakho zabio za veliko slavlje West Hama nad Swanseajem (1:0).

Premier liga, 7. kolo:
Manchester United - Crystal Palace 4:0 (Mata 3, Fellaini 35, 49, Lukaku 85)
Bournemouth - Leicester 0:0
Stoke - Southampton 2:1 (Diouf 40, Crouch 85/ Yoshida 76)
WBA - Watford 2:2 (Rondon 18, Evans 21/ Doucoure 37, Richarlison 96)
West Ham - Swansea 1:0 (Sakho 90)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.