Mourinho prvo mora na sud, a onda na 'megdan' bivšem klubu
Foto: EPA

Portugalac optužen za utaju poreza

Mourinho prvo mora na sud, a onda na 'megdan' bivšem klubu

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho će se pojaviti pred španskim sudom, gdje će se očitovati o krivici na optužbe o utaji poreza. Prvo ročište je zakazano za 3. novembar, a Mouirnhov Manchester United će samo dva dana kasnije, 5. novmebra, odmjeriti snage s Chelseajem u Premier ligi.

Mourinho je u nekoliko navrata istakao da nije uradio ništa loše, te da nije kriv za prekršaje koji mu se stavljaju na teret. Ipak, on će to morati dokazati pred sudom u Madridu. Ono što je nezgodno za trenera Uniteda jeste da će se na ročištu u Madridu morati pojaviti u vrijeme kada se njegova ekipa priprema za veliki premierligaški derbi, 5. novembra na Stamford Bridgeu.

Portugalski stručnjak se tereti za utaju poreza u iznosu od 3.3 miliona eura, u periodu dok je bio trener Real Madrida.

Nakon što je optužnica podignuta u junu ove godine, agencija Mourinhovog menadžera Jorgea Mendesa je objavila zvanićno saopštenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jose Mourino, koji je živio u Španiji od juna 2010. do maja 2013. godine je platio više od 26 miliona eura poreza, po prosječnoj stopi od 41%. U potpunosti je prihvatio zakonske preporuke španskih vlasti i 2015. godine postigao nagodbu, kada je u pitanju period od 2011. do 2013. godine", stajalo je, između ostalog, u saopštenju Mendesove agencije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi